Зустріч Надзвичайного та Повноважного Посла Фінляндії в Україні Пані Пяйве Лайне

Сьогодні в Антонівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №21 Херсонської міської ради «Зеленій школі» відбулася урочиста зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне. На зустрічі були присутні шановні гості: Ніконов Юрій Миколайович, начальник управління освіти Херсонської міської ради, Остроумова Вікторія Володимирівна, Президент Херсонської Торгово-промислової палати, Рожков Юрій Геннадійович, депутат Херсонської обласної ради, голова піклувальної ради Антонівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 21, Кулик Олена Миколаївна, перший заступник начальника управління освіти Херсонської міської ради, Верещака Тамара Юріївна, методист методичного кабінету, голова ГО «Асоціації працівників закладів освіти м. Херсон». Зі сторони Посольства Фінляндії в Україні Херсон також школу відвідали координатор з комерційних питань Посольства Фінляндії в Україні Олексій Кролевець і співголова фінської бізнес-групи в Україні, генеральний директор ТОВ «Карготек Україна» Володимир Купцов.

wym-1574754117037

Метою зустрічі стало бажання пані Пяйві дізнатися, як змінилося життя учнів, батьків і жителів селища після будівництва «Зеленої школи». З якими труднощами, проблемами приходиться стикатися сьогодні і що позитивного відбувається в житті школи та громади, і чим корисним може бути подальше співробітництво між двома державами. В обговоренні учасники круглого столу торкнулися питання системи освіти Фінляндії та впровадження деяких аспектів в освітню систему України. Також Президент Торгово-промислової палати Вікторія Остроумова підняла питання сортування та переробки сміття в Україні, безпосередньо в Херсонському регіоні.

Хочеться зазначити, що зараз в рамках тижня екології в освітніх закладах міста відбувається велика кількість просвітницьких заходів спрямованих на підвищення екологічної свідомості учасників освітнього процесу. На разі, за підтримки Херсонської Торгово-промислової палати 21 листопада відбудеться VIII Міжнародний Екологічний форум «Чисте місто. Чиста ріка. Чиста планета».

В обговоренні взяли участь вчителі школи, гостям вдалося поспілкуватися з учнями. Не обійшлися відвідини і без екскурсії однією з найстаріших шкіл м. Херсона. Гості мандрували класами і мали можливість поринути у світ дитинства.

На добру згадку учні школи подарували власноруч виліплені картини з солоного тіста на українську тематику, виготовлені на заняттях гуртка «Тістопластика» під керівництвом вчителя історії Н.О. Очеретяної та подушечки з пряними травами, які учні збирали під час перебування у пришкільному таборі відпочинку «Think Green».

Зустріч пройшла в дуже теплій, доброзичливій атмосфері.

Сподіваємось на подальшу співпрацю.

wym-1574347749773

Кiлькiсть переглядiв: 141

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.